Skaitymo čempionatas

     Mūsų mokykla šiemet dalyvauja Skaitymo čempionate. Manome, kad tai geras būdas paskatinti mūsų pradinukus skaityti knygas.
     Vis tik tikime, kad tai geras būdas rasti laiko knygai, patirti su knyga naujų įspūdžių, nuotykių, susidraugauti su knygų veikėjais, taip pat aptarti skaitytas knygas ir taip geriau pažinti vieniems kitus, bendradarbiauti siekiant bendro tikslo.
     Kad laimėtume tereikia skaityti knygas ir jas registruoti. Registruojant reikės įrašyti mokyklą, klasę, vaiko vardą, pavardę (galite laimėti ir asmeninį prizą!), knygos autorių, pavadinimą ir puslapių skaičių.
     Rugsėjo mėnesį bus skaičiuojami ir skelbiami rezultatai, dalinami prizai. Visa tai darys čempionato organizatoriai. Prizų gaus ne tik geriausiai pasirodžiusios mokyklos, prizą kaip loterijoje galės laimėti bet kas, perskaitęs bent vieną knygą.
     Čempionatas vyks gegužės – rugpjūčio mėnesiais. Visa, ką mokyklos bendruomenei reikės daryti – skaityti knygas ir jas registruoti internete. Rugsėjo mėnesį organizatoriai viską suskaičiuos ir išsiųs dalyviams diplomus bei prizus.
     Čempionate dalyvauja 30 mokyklų iš visos Lietuvos.
     Prie prizų fondo prisideda ir čempionatą remia leidykla Alma Littera, rašytojas Tomas Dirgėla, iniciatyva Vaikų žemė.
     Per gegužės-rugpjūčio mėnesius perskaitytas knygas tėvai, mokytojai ir vaikai už savo mokyklą registruoja https://forms.gle/FoW9Houf6Zb5Trv48 (nuoroda bus ir VšĮ puslapyje www.MesVaiksytei.lt Skaitymo čempionatas).




Tekstą parengė pradinių klasių mokytoja Rasa Solovejienė