„Retorika – tai protų ir emocijų valdymo menas“ (Platonas)

     Vasario 3 dieną Tauragės „Šaltinio“ progimnazijoje į respublikinį viešojo kalbėjimo konkursą anglų kalba susirinko per penkiasdešimt 7–8 klasių mokinių ir juos ruošusių mokytojų iš visos Lietuvos (32 mokyklų). Konkursas vyko nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje. Mokiniai pademonstravo savo puikius oratorinius gebėjimus ir pasidalino labai aktualia ir jiems svarbia tema – „CAN SOCIAL MEDIA HAVE A SIGNIFICANT IMPACT ON HUMAN MOOD AND BEHAVIOUR?“ Dalyviai turėjo puikią progą įtikinamai išsakyti savo mintis ir pasidalinti patirtimi bei įžvalgomis apie naudotojų elgesį, socialinių tinklų įtaką nuomonės formavimui(si), nusiteikimui ir pasaulio suvokimui.
     Konkursas vyko dviem srautais, kuriuose komisijos išrinko po 3 nugalėtojus. Pirmojo srauto antros vietos laimėtoja tapo Vilniaus Gabijos progimnazijos 8 a klasės mokinė Deimantė Navickaitė (mokytoja Virginija Mitrulevičienė). Deimantė prizinę vietą respublikiniame viešojo kalbėjimo konkurse pelno jau antrus metus iš eilės.
     Prizininkai gavo ne tik sertifikatus, bet ir naudingus prizus, kuriuos įsteigė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Europe Direct Tauragė.
     Konkurso viešnia Skaitmeninio etikos centro steigėja, komunikacijos konsultantė Rasa Jauniškienė skaitė pranešimą, pasidalino su dalyviais savo idėjomis, įdomiais faktais ir patarimais. Ji buvo ir viena iš 6 konkurso dalyvių vertintojų.

Tekstą parengė anglų kalbos mokytoja Virginija Mitrulevičienė