Konkursai ir olimpiados

Pasiekimai
2020-2021 m. m.

     Paskelbta 2021-06-17
     2021-06-14 dieną nuotoliniu būdu įvyko viktorina anglų kalba apie Jungtinės Karalystės ir Lietuvos kultūrą, sportą, muziką, geografiją, politiką ir kitas sritis. Viktoriną parengė ir vedė 8 b kl. mokiniai Radvilė, Martynas, Augustas, Gustas ir mokytoja metodininkė Rasa Balandienė. Savo žinias pasitikrino 22 visų 6-ų klasių mokiniai, o geriausiai pasirodė:

     I vieta – Urtė, 6 e;
     II vieta – Vytautas, 6 e;
     III vieta – Emilija, 6 a.
     Paskelbta 2021-06-15
     2021 m. balandžio-gegužės mėn. vyko Respublikinio etnokultūros projekto „Mūsų lobynai“ mokinių, gebančių kalbėti tarmiškai, respublikinės varžytuvės „Tarmių lobynai“. Varžytuvės vyko nuotoliniu būdu.
     Konkursui buvo atsiųsti 142 vaizdo įrašai su mokinių pasirodymais. Darbus vertino Lietuvių kalbos instituto mokslo darbuotojos dr. Violeta Meiliūnaitė ir dr. Aurelija Gritėnienė. Buvo vertinamas tarmės grynumas, pasirinkto kūrinio turinys, originalumas, atlikėjo artistiškumas.
     5–8 klasių amžiaus grupėje III vietą laimėjo mūsų progimnazijos 6 e klasės mokinė Elzė Bogvilaitė. Sveikiname Elzę ir džiaugiamės, kad tikra vilnietė geba kalbėti savo senelių tarme.

     Paskelbta 2021-06-11
     Peržiūrėti logotipus
     Paskelbta 2021-06-11
     Š. m. gegužės mėn. 14 dieną kūrybingiausi respublikos mokinukai susijungė į nuotolinę 2021 m. Lietuvos mokinių technologijų olimpiadą. Olimpiados tema – „Kūrybos virusas“.
     Mūsų progimnazijos septintokės Laura (7 c) ir Guoda (7 a) garbingai atstovavo Vilniaus miestui. Laimės ratas išsuko temą – „Nešti“. Laura savo idėjas įgyvendino ir atliko tekstilės darbą, o Guoda – iš konstrukcinių medžiagų.
     Trijų valandų kūrybinis darbas Guodai buvo sėkmingas. Jos darbelis įvertintas III laipsnio diplomu.
     Nuoširdžiai džiaugiamės Guodos ir Lauros sumanymais ir jų įgyvendinimo rezultatais.

     Paskelbta 2021-06-04
     Gegužės mėn. fizinio ugdymo mokytoja Lina Bagdonienė organizavo ir mokyklos kieme vykdė stalo teniso turnyrą 7 klasių berniukams. Turnyras vyko po pamokų, tad dalyvauti galėjo visi norintys 7 klasių berniukai, kurie moka ir nori žaisti stalo tenisą.
     Turnyras vyko rato sistema. Sužaidus visus susitikimus paaiškėjo, kad I vietą iškovojo Jokūbas – 7 e, II vietą – Lukas L. – 7 c , III vietą – Rokas – 7 a.
     Paskelbta 2021-06-03
     2021 metų gegužės 27 dieną vyko Respublikinė integruota gamtos mokslų ir anglų kalbos konferencija „Akademinė popietė 2021“. Ši konferencija – renginys, skirtas mokinių atliekamų gamtamokslinių tiriamųjų, kūrybinių, projektinių darbų analizei bei sklaidai ir anglų kalbos įgūdžiams gilinti. Mokykloje ji organizuojama nuo 2014 m., o respublikoje ji buvo organizuota pirmą kartą. Konferencijos tikslai buvo plėtoti mokyklų bendradarbiavimą, ugdyti mokinių dalykines ir bendrąsias kompetencijas bei vykdyti gerosios patirties sklaidą. Ir šie tikslai buvo pasiekti.
     Konferencijoje „Akademinė popietė 2021“ savo gamtamokslinius darbus anglų kalba pristatė mokiniai iš Klaipėdos, Raseinių ir Vilniaus progimnazijų. Darbus vertino komisija, kurią sudarė anglų kalbos mokytoja metodininkė Virginija Mitrulevičienė, anglų kalbos mokytojas metodininkas, Gabijos progimnazijos direktorius Andrius Kniška ir VU Gyvybės mokslų centro, Biotechnologijos instituto Imunologijos ir ląstelės biologijos skyriaus jaunoji mokslo darbuotoja Indrė Dalgėdienė. Skaityti plačiau
     Paskelbta 2021-05-31
     2021 m. vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų paroda-konkursas „Gyvybės medis“. Šiame konkurse mūsų mokyklos ketvirtokai buvo aktyvūs dalyviai. Jame dalyvavo Liepa, Dangius, Emilija, Karolina ir Jurgis. Visi mokinių darbai atlikti labai kūrybiškai ir meniškai. Dalyviai gavo padėkos raštus.
     Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų parodos-konkurso „Gyvybės medis“ nugalėtojais tapo net 2 mūsų progimnazijos ketvirtokai. Skaityti plačiau

     Paskelbta 2021-05-20
     Gegužės mėnesį vyko „Saulės“ privačios gimnazijos organizuotas projektas, tarptautinis konkursas „Ypatingi kokteiliai“. Jo metu buvo sulaukta 138 dalyvių darbų iš Šveicarijos, Prancūzijos, Australijos, Sirijos ir Lietuvos. Savo pagamintus kokteilius pristatė ir Gabijos progimnazijos mokiniai: Auksė ir Rapolas (5 klasė), Deimantė ir Vaiva (6 klasė), Martynas ir Ieva (7 klasė).
     Visi dalyviai ir juos ruošusios mokytojos buvo apdovanoti padėkos raštais, o Auksė – II vietos laimėtoja (5–6 klasių kategorijoje) ir Martynas – I vietos laimėtojas (7–8 klasių kategorijoje) – diplomais. Martyno atsiųsta fotografija laimėjo ir gražiausios fotonuotraukos nominaciją. Sveikiname laimėtojus!

     Paskelbta 2021-05-19
     Dėkojame 5-6 klasių talentigoms mergaitėms, atsiuntusioms savo pasirodymų įrašus Gabijos progimnazijos talentų šou „Gabijos ugnelės“ konkursui ir parodžiusioms savo muzikinius, choreografinius ir sportinius gebėjimus!
     Sveikiname mokines, kurių pasirodymai surinko daugiausiai taškų: Austėją (5 g kl.), Elzę (6 e kl.) ir Gabiją (5 f kl.).
     Paskelbta 2021-05-12
     Balandžio 28 dieną vyko mokyklinė ketvirtų klasių viktorina „Žinių labirintuose“.
     Ji skirta gamtos pažinimo ir aplinkos apsaugos žinioms įtvirtinti. Viktoriną sudarė 3 etapai, kuriuose buvo įvairūs klausimai, skirti pakartoti jau turimas žinias apie svarbius įvykius, žymias datas bei atradimus, reikšmingus žmonijai. Viktorinos metu mokiniai pagilino žinių bagažą apie pasaulines augalijos ir gyvūnijos rūšis, apie vandenynuose bei jūrose gyvenančius gyvūnus, apie nykstančias gyvūnų rūšis ir kaip jas išsaugoti.
     Džiaugiamės ir sveikiname daugiausia taškų viktorinoje surinkusius mokinius. Skaityti plačiau

     Paskelbta 2021-05-12
     Š. m. balandžio mėn. fizinio ugdymo mokytoja Lina Bagdonienė nuotoliniu būdu organizavo ir vykdė 8 klasių berniukams krepšinio kamuolio valdymo konkursą. Konkurse dalyvauti buvo kviečiami visi 8 klasių berniukai. Pagrindinė sąlyga buvo namuose turėti kamuolį, su kurio per tam tikrą laiką reikėjo atlikti kamuolio valdymo užduotis. Suskaičiavus visus taškus paaiškėjo, kad I vietą iškovojo Matas, 8 b klasė, II vietą – Džiugas, 8 b klasė, III vietoje liko Povilas, 8 b klasė.
     Paskelbta 2021-05-06
     Gegužės 07 d. 09.00 – 23.59 val. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir LRT organizuoja „Europos egzaminą“. „Europos egzaminas“ – tai trumpas, nuotaikingas ir įdomus žinių apie Europos Sąjungą konkursas, skirtas paminėti Europos dienai. Visus norinčius kviečiame aktyviai dalyvauti ,,Europos egzamine“.
     „Europos egzaminas“ vyks Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos portale www.europosegzaminas.lrt.lt. Iš anksto registruotis nereikia. Dalyviai varžysis moksleivių ir individualių dalyvių kategorijose. Egzamino metu dalyviai turės atsakyti į 15 klausimų su pasirenkamais atsakymų variantais apie Europos Sąjungą. Geriausieji bus apdovanoti. „Europos egzamino“ 2021 m. temos ir informacijos šaltiniai:
     https://ec.europa.eu/lithuania/education_lt
     Paskelbta 2021-05-04
     2 c klasės mokinė Ona dalyvavo pasaulio pažinimo olimpiadoje „Kings“. Mokinė I ture surinko 100 proc. taškų, o finale – 94,5 proc. Ona gavo I lygmens diplomą.

     Paskelbta 2021-05-03
     2021-04-02 nuotoliniu būdu įvyko Vilniaus miesto 8 klasių mokinių fizikos olimpiada, kurioje dalyvavo mūsų mokyklos trys aštuntų klasių mokiniai. Konkursui mokinius paruošė fizikos mokytoja Aldona A.
     Sveikiname Nojų A., užėmusį pirmąją vietą!
     Sveikiname Viltę V., gavusią padėkos raštą!
     Paskelbta 2021-05-03
     Balandžio 29 d. Gabijos progimnazijoje pirmą kartą įvyko nuotolinis 5 klasių anglų kalbos konkursas „Spelling Bee“. Jo metu 17 penktokų varžėsi, kas taisyklingai paraidžiui ištars daugiausia žodžių. Po įnirtingos kovos, kuriai ruošė anglų kalbos mokytojos Rasa Balandienė, Virginija Kriaučiūnaitė, Gintarė Žilinskienė ir Virginija Mitrulevičienė, paskelbti nugalėtojai. Čempione tapo 5 klasės mokinė Medeina, antrą vietą laimėjo 5 klasės mokinė Gabija, trečia vieta atiteko 5 klasės mokiniui Tautvydui. Sveikiname nugalėtojus! Linkime mokiniams sėkmės ir ryžto siekiant rezultatų ateityje.
     Paskelbta 2021-04-28
     Balandžio 23 d. vyko respublikinė priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinių klasių mokinių nuotolinė konferencija „Kur nuveš mus traukinys...”
     Smagu, kad, įveikęs startinį jaudulį ir kūrybiškai pademonstravęs inžinerijos įgūdžius, savo erdvinį statinį „Svajonių traukinys“ konferencijoje pristatė Vilniaus Gabijos progimnazijos 1g klasės mokinys Dominykas. Visi konferencijos dalyviai buvo apdovanoti organizatorių elektroniniais padėkos raštais, pasisėmė naujos patirties, nekonkursinėje aplinkoje susipažino su bendraamžių vykdomais kūrybiniais, tiriamaisiais darbais.
     
     Paskelbta 2021-04-28
     Džiaugiamės respublikinio 1–4 klasių mokinių ir jų šeimų narių nuotraukų koliažų ir piešinių, naudojant IKT, parodos-konkurso „Kovo 11-oji mano šeimoje“ rezultatais. Net du 1 g klasės mokiniai tarp 1–2 klasių tapo konkurso laureatais:
     I vietą užėmė Deividas (mokytoja Rita Adomonienė).
     III vietą – Viltė (mokytoja Rita Adomonienė).
     Paskelbta 2021-04-28
     Šių metų kovo 24 d. biologijos olimpiados II etape dalyvavo septyni mūsų progimnazijos 5–8 klasių mokiniai. Biologijos olimpiada pirmą kartą vyko elektroninėje Eduka aplinkoje. Tai mūsų progimnazijos mokiniams buvo nemenkas iššūkis: reikėjo prisiregistruoti Eduka aplinkoje, prisijungti numatytu laiku bei atlikti sudėtingas testo bei struktūrines užduotis.
     Pagyrimo raštais už gerus rezultatus biologijos olimpiados 2 etape buvo apdovanotos: 5 klasės mokinė Gabija, 6 klasės mokinė Ema bei 8 klasės mokinė Viltė. Mokines biologijos olimpiados 2 etapui paruošė mokytojai Agnija Vasiliauskienė, Mindaugas Velmunskis, Neringa Jagėlienė.
     Paskelbta 2021-04-22
     2021 m. kovo 18 d. vyko matematikos konkursas „Kengūra 2021“. Dėl Covid 19 pandemijos konkursas vyko nuotoliniu būdu. Jame dalyvavo Vilniaus Gabijos progimnazijos 69 pradinių klasių mokiniai ir 50 pagrindinės mokyklos mokinių.
     Ypač džiaugiamės ir sveikiname mokinius, respublikoje užėmusius prizines vietas:
     Smiltė, 1 b – I vieta,
     Dominykas, 1 f – I vieta,
     Miglė, 1 d – I vieta,
     Kamilė, 1 f – I vieta,
     Dominykas, 2 b – I vieta,
     Nojus, 8 c – III vieta.
     Paskelbta 2021-04-22
     Gebėjimas sklandžiai kalbėti viešoje aplinkoje svarbus kiekvienam žmogui. Savo oratorinius gebėjimus balandžio 21 d. pademonstravo ir Gabijos progimnazijos mokiniai, dalyvavę oratorių konkurse. Džiaugiamės, kad savo jėgas jame panoro išbandyti daugybė mokinių. Konkurso tema – „Mano patirtys ir atradimai Covid – 19 pandemijos metu“. Mokiniai buvo itin kūrybiški ir išradingi, drąsiai reiškė mintis, kalbėjo apie savo atradimus ir potyrius pandemijos laikotarpiu. Vertinimo komisijai buvo nelengva išrinkti nugalėtojus. Skirtos šios nominacijos geriausiai konkurse pasirodžiusiems mokiniams:
     Salvijai (5 d) už nuoširdžias mintis.
     Faustui (5 h) už kalbos gyvumą, žaismingumą.
     Elingai (6 a) už kūrybiškumą.
     Martynui (8 a) už subtilų humoro jausmą.
     Viltei (8 c) už svarias ir gilias mintis.
     Kristijonui (8 e) už pozityvų požiūrį.
     Paskelbta 2021-04-15
     Visą kovo mėnesį Vilniaus miesto švietimo įstaigų ugdytiniai su tėveliais, pedagogais ir visa bendruomene gamino ir dovanojo paukšteliams namus. Prie pagamintų inkilų mokiniai pridėjo ir laišką paukšteliui. Konkursui darbus pateikė per 60 dalyvių. 1 e klasės mokinys Gabrielis Andrulevičius, paragintas klasės mokytojos Rasos Solovejienės, dalyvavo konkurse ir šiandien džiaugiasi rezultatu – jo inkilas pateko tarp laimėtojų. Gabrielis inkilą gamino su savo mylimu dieduliu. Įteikti apdovanojimą Gabrieliui planuojama birželio 5 dieną, minint Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną.
     Paskelbta 2021-04-07
     Vilniaus saugaus miesto centras kovo mėnesį organizavo Vilniaus m. pradinių klasių mokinių sveikos gyvensenos nuotolinį konkursą "Mano sveikų ir skaniausių pusryčių lėkštė". Konkurse dalyvavo 294 dalyviai iš 29 ugdymo įstaigų, buvo pateikta 311 darbų. Mokiniams darbus pateikti padėjo jų tėveliai ir mokytojos. Mokinukai derino žinias apie sveikesnius maisto produktus su kūrybišku maisto pateikimu ir jų dekoravimu.
     Paskelbta 2021-04-06
     Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų etapas dėl covid-19 pandemijos buvo organizuojamas nuotoliniu būdu. Kiekvienas dalyvis konkurse dalyvavo tokiu būdu: buvo nufilmuotas mokinio pasirodymas ir įkeltas You Tube platformoje. Džiugu, kad Gabijos progimnazijos 8 c klasės mokinys Emetas mokinių meninio skaitymo konkurse užėmė trečiąją vietą. Jis skaitė Gabijos progimnazijos 7 d klasės mokinės Mildos novelę „Raštingoji sraigė“.
     Paskelbta 2021-04-01
     Š. m. sausio–kovo mėn. fizinio ugdymo mokytoja Lina Bagdonienė 7 klasių berniukams vykdė stalo teniso raketės, kamuoliuko bei krepšinio kamuolio valdymo konkursus. Konkursai vyko nuotoliniu būdu. Skaityti plačiau
     Paskelbta 2021-03-31
     Kovo 1–17 dienomis Vilniaus Gabijos progimnazijoje vyko patyčių prevencijos konkursas „Liežuvį dresuoju, prieš išsižiodamas galvoju“, kurio tikslas – piešiniais, plakatais, šūkiais atkreipti dėmesį į patyčių prevenciją, skatinti nepritarti patyčioms bei stabdyti jas.
     Džiaugiamės aktyviu mokinių dalyvavimu konkurse.
     Paskelbta 2021-03-30
     Kovo 26 d. įvyko Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Pasakorius”, kurį organizavo Gabijos gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Renginys buvo skirtas Tarptautinei teatro dienai. Malonu, kad į šventę įsijungė net dvylika teatro kolektyvų iš devynių skirtingų švietimo įstaigų. Su visais vadovais, organizatoriais ir svečiais nuotoliniame festivalyje dalyvavo daugiau kaip 80 žmonių.
     Džiaugiamės, kad festivalyje užėmėme III-ąją vietą. Garbių teatro žmonių komisija įvertino mus už sceninės kalbos tradicijų puoselėjimą.
     Paskelbta 2021-03-29
     2021 m. kovo 15 d. progimnazijoje nuotoliniu būdu vyko 8 klasių fizikos olimpiada, kurioje dalyvavo dvidešimt keturi 8 klasių mokiniai. Konkursą organizavo fizikos mokytoja A. Alkauskienė.
Sveikiname prizines vietas užėmusius dalyvius!
I vieta – Nojus A., 8 c
II vieta – Dominykas B., 8 e
III vieta – Viltė V., 8 c
     Paskelbta 2021-03-19
     Ką pasakytumėte Karaliui Mindaugui? Už ką padėkotumėte Gediminui? Vilniaus pilių teritorijoje dvi laiškų dėžutės laukė vaikų laiškų. Nuo Vasario 16-osios iki pat Kovo 11-osios „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ drauge su LRT TELEVIZIJA kvietė visos Lietuvos vaikus dalyvauti LR Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotoje akcijoje „Laiškas istorijai“. Vaikai buvo kviečiami su istorinėmis asmenybėmis pasidalinti savo mintimis apie Lietuvos ateitį, padėkoti už ryškiausius darbus Lietuvos herojams ir kūrėjams, papasakoti jiems apie Lietuvą, kurioje gyvename šiandien, aplankyti paminklus ir nepamiršti prisiminti tų, kurie per amžius kūrė mūsų valstybę.
     Mūsų progimnazijos 6 a klasės mokinė Greta irgi rašė laišką kunigaikščiui Gediminui – Vilniaus miesto įkūrėjui. Džiaugiamės, kad mokinė tapo „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laureate.
     Paskelbta 2021-03-17
     2021 m. kovo 15 d. vyko atranka į Vilniaus miesto aštuntų klasių mokinių anglų kalbos olimpiadą. Atrankoje dalyvavo 12 aštuntokų, iš kurių daugiausia taškų surinko Miglė (8 d). Ji kovo 30 d. mokyklai atstovaus miesto olimpiadoje.
     Paskelbta 2021-03-16
     Neįmanomi dalykai tampa įmanomais ir šių metų vasario mėn. 24 dieną įvyko nuotolinė Vilniaus miesto mokinių technologijų olimpiada „Kūrybos virusas“. Mūsų progimnazijai šiemet atstovavo net trys mokiniai: Guoda (7 kl.), Laura (7 kl.) ir Danielius (8 kl.).
     Paskelbta 2021-03-12
     2021 m. kovo 4 d. nuotoliniu būdu vyko 6–8 klasių geografijos olimpiada „Mano gaublys”. Olimpiadoje dalyvavo keturiasdešimt du 6–8 klasių mokiniai, besidomintys geografija. Olimpiadą organizavo geografijos mokytojos Eugenija Bieliauskaitė ir Neringa Jagėlienė.
     Paskelbta 2021-03-05
     2021 m. sausio 21 d. nuotoliniu būdu vyko tarptautinio matematikos konkurso „Pangea 2021“ I etapas, kuriame dalyvavo mūsų progimnazijos 5–8 klasių mokiniai. Dalyviai, I etape surinkę ne mažiau 60 % galimų taškų, pateko į II etapą.
     Paskelbta 2021-03-05
     Minint Pasaulinę saugesnio interneto dieną, Vilniaus Gabijos progimnazijos 5 e klasės 12 mokinių komanda, pasivadinusi „Gabijos sauguoliai”, vadovaujama mokytojos Valdos Žemaitytės, dalyvavo Nacionalinėje saugesnio interneto viktorinoje. Viktorina buvo sudaryta iš keturių turų. Keturias dienas mokiniai atsakinėjo į viktorinos klausimus.
     Paskelbta 2021-02-28
      Šių metų sausio mėnesį Vilniaus „Verdenės“ klubas organizavo respublikinį integruotą dailės ir technologijų kūrybinių darbų konkursą „Vardų lobynas“.Konkurso tikslas – skatinti vaikus domėtis šriftu – kaligrafija ir taikant dailės bei technologijų įgūdžius kūrybiškai parašyti savo vardą. Konkurse dalyvavo net 122 kūrybiniai darbai.

     VILNIAUS MIESTO VAIKŲ APLINKOSAUGOS KŪRYBINĖ VEIKLA „MAŽI DARBELIAI GALI TAPTI DIDELIŲ DARBŲ VEIKLA“

     Paskelbta 2021-02-25
     Paskelbta 2021-02-23
     Vasario mėnuo gausus spalvingų švenčių. Vasario 14-ąją jau nuo ryto dalijomės meile ir siuntėme bučinius bei žinutes savo mylimiems žmonėms, o po dviejų dienų šventėme 103-iąjį mūsų valstybės gimtadienį, kuris šiais metais ėjo poroje su linksmosiomis Užgavėnėmis.
      Mokinių taryba šiais metais kvietė visus mokinius, jų šeimas bei mokytojus Užgavėnes švęsti spalvotai – Lietuvos trispalvės spalvomis ir siųsti nuotraukas, kuriomis dalinomės Instagram socialiniame tinkle. Fantazijai nebuvo ribų: trispalvės kaukės, trispalviai blynai, tortai ir želė, sausainiai ir sumuštinukai – erzino mūsų visų jusles!
     Paskelbta 2021-02-19
     Kiekvienais metais vasario mėnesį Vilnaius mieste vyksta tarptautinis epistolinio rašinio konkursas. Šiemet konkurso tema – „Parašyk laišką artimajam ir papasakok savo patirtis COVID-19 metu“. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kvietė mokinius aprašyti savo išgyvenimus šiuo sudėtingu metu, pasidalyti įgyta ptirtimi, atradimais bei sunkumais. Konkurse dalyvavo 33 mokiniai iš 10 Vilniaus miesto mokyklų. Gabijos progimnazijos 8 d klasės mokinė Jonė Emilija šiame konkurse užėmė antrąją vietą. Džiaugiamės ir sveikiname!
     Paskelbta 2021-02-18
     2021 m. vasario 11 d. nuotoliniu būdu vyko 6–8 klasių geografijos olimpiada. Olimpiadoje dalyvavo 6-8 klasių mokiniai, besidomintys geografija. Olimpiadą organizavo geografijos mokytojos Eugenija Bieliauskaitė ir Neringa Jagėlienė.
     Paskelbta 2021-02-11
     Vasario 4 dieną vyko Respublikinis 7–8 klasių mokinių iškalbos konkursas. Konkurso organizatoriai ir partneriai – Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, „Šaltinio“ progimnazija bei Tauragės Europe Direct informacijos centras. Net 135 mokiniai iš 58 Lietuvos mokyklų dalyvavo konkurse ir angliškai sakė viešąsias kalbas, todėl konkursas vyko šešiuose zoom konferencijų platformos pasiskirstymo kambariuose, o komisijas sudarė 18 anglų kalbos specialistų. Savo kalbose mokiniai kalbėjo apie susitelkimą tarp šeimos narių, gyvenant neįprastomis pandemijos aplinkybėmis, emocinės pusiausvyros palaikymą, esant karantinui, naujus laisvalaikio užsiėmimus ir kitomis susijusiomis temomis.
     Paskelbta 2021-02-08
     Sausio 27 d. Gabijos progimnazijoje nuotoliniu būdu ,,Google Meet“ aplinkoje buvo organizuotas vokiečių kalbos konkurso 8 klasių mokinių I etapas.
     Paskelbta 2021-02-02
     Pasaulinė pandemija pakeitė žmonių gyvenimo ritmą bei išmokė naujų dalykų. Mokykloje rengiami renginiai įgavo kitokią formą. Ne išimtis ir sausio 26 dieną mokykloje vykęs Meninio skaitymo konkursas. Jame dalyvavo 7 tikrieji poetinio žodžio mylėtojai. Jie siuntė filmuotus pasirodymus, kuriuos vertino komisija.
     Paskelbta 2021-01-31
     Sausio 14 d. Vilniaus Gabijos progimnazijoje nuotoliniu būdu vyko Biologijos olimpiados I-asis etapas. Olimpiadoje dalyvavo 5-8 klasių mokiniai, kuriems patinka gamtos mokslai.
     Paskelbta 2021-01-22
     2021 m. sausio 20 d. nuotoliniu būdu vyko atranka į respublikinį 7–8 klasių mokinių oratorių anglų kalbos konkursą. Atrankoje dalyvavo septintų ir aštuntų klasių mokiniai, paruošę kalbą tema „Working together for an effective and equitable response: quarantine life“. Dalyviai dalijosi patirtimi ir įžvalgomis apie neįprastus pokyčius savo aplinkoje, šalyje ir pasaulyje dėl didelių Covid-19 sąlygojamų pasikeitimų.
     Paskelbta 2021-01-11
     2021 m. sausio 7 d. vyko rusų (užsienio) kalbos mažosios olimpiados I etapas – meninio skaitymo konkursas. Jame dalyvavo 6 –7 klasių mokiniai.

     TECHNOLOGIJŲ DARBUI „VASAROS PRISIMINIMAI“ – I VIETA

     2021-01-03
     Sveikiname 6 klasės mokinę Evą, kuri respublikiniam moksleivių integruotam technologijų ir literatūros konkursui „Kūrybos paukštė - 2020“ pristatė technologijų darbą „Vasaros prisiminimai“ ir užėmė I vietą 5 - 6 klasių kategorijoje.
     Mokinę konkursui ruošė technologijų mokytoja Danguolė Narečionienė.

     7 IR 8 KLASIŲ JAUNŲJŲ GEOLOGŲ OLIMPIADOS

     2021-01-02
     2020 m. lapkričio 19 d. nuotoliniu būdu vyko 7 klasių Jaunųjų geologų olimpiada, o lapkričio 20 d. taip pat nuotoliniu būdu buvo organizuota 8 klasių Jaunųjų geologų olimpiada. Olimpiadose dalyvavo mokiniai, besidomintys geologija. Olimpiados metu paaiškėjo, kieno geologijos srities žinios yra geriausios.
     Sveikiname pirmųjų vietų laimėtojus:
     7 klasių mokinių grupėje Saulę, 7 e – I vieta
     8 klasių mokinių grupėje Gabiją, 8 e – I vieta
     Geografijos mokytoja metodininkė Eugenija Bieliauskaitė
     Paskelbta 2020-12-23
     Šįkart respublikinio moksleivių integruoto technologijų ir literatūros konkurso „Kūrybos paukštė“ nesutrukdė net pandemija. Jaukią gruodžio 4 d. popietę į renginį susirinko kūrybingiausi, kruopščiausi, išradingiausi konkurso dalyviai iš visos Lietuvos.
     Paskelbta 2020-12-16
     Šio konkurso tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą. Džiugu, kad ir šiuo nelengvu laikotarpiu konkursas įvyko š. m. gruodžio 4 dieną.
     Tautodailės darbų konkurse-parodoje savo kalėdinį žaisliuką pristatė 7a klasės mokinė Guoda. Labai smagu, kad Guodos darbas buvo pastebėtas ir įvertintas DIPLOMU UŽ ESTETIŠKĄ KALĖDŲ EGLUTĖS ŽAISLĄ.
     Visą informaciją apie renginį galima rasti: https://www.etno.lt/835-konkurso-leliumoj-rezultatai
     Paskelbta 2020-12-06
     Nuotolinio mokymosi iššūkiai mūsų progimnazijos 5 e klasės mokiniams Urtei ir Matui ne tik nesukėlė sunkumų, bet ir atvėrė naujų galimybių.
     Šių metų gruodžio 2 dieną, paskatinti lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Ritos Vilkelienės, Urtė ir Matas nuotoliniu būdu dalyvavo bendrojo ugdymo mokyklų 5–8 klasių respublikinėje konferencijoje „Aš ir knyga“, kurią organizavo Šiaulių Dainų progimnazija. Šioje konferencijoje Urtė ir Matas skaitė pačių parengtą pranešimą „Skaitau aš, sudominsiu ir jus“.
     Paskelbta 2020-12-04
     Progimnazijoje skelbto fotografijos konkurso „Medžiai – mano draugai“ dalyvių ir nugalėtojų atsiųstos fotografijos patvirtina teiginį, kad gamta žmogui – atgaivos, poilsio, ramybės ir įkvėpimo šaltinis.
     Paskelbta 2020-11-26
     Į šiais mokslo metais vykusį aplinkosauginį konkursą „Ekologiškumo virusas plinta 2020“ Vilniaus Gabijos progimnazija delegavo net 5 komandas: 5 d – Ekologijos bokštai, 5 h – Ekologijos bokštai, 6 b – Power girls, 6 d – Everestas, 6 e – Ekonariai. Komandų nariai paruošė prisistatymus, atliko įdomias užduotis, mokėsi dirbti komandoje. Geriausiai sekėsi 6 e klasės komandai Ekonariai, kuri užėmė II vietą.