STEAM VEIKLA „MANO ŽALIOJI PALANGĖ“

     Balandžio mėnesį 5 d klasės mokinės Liepa L. ir Austėja B., paskatintos biologijos mokytojos Neringos Jagėlienės, ruošėsi dalyvauti republikiniame ekologiniame konkurse „Mano žalioji palangė“. Konkursą organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Vilniaus universiteto botanikos sodas. Konkurso tikslas – skatinti domėjimąsi augalais ir jų panaudojimo galimybėmis, kuriant sveiką edukacinių erdvių aplinką, bei ugdyti atsakomybę už savo aplinką. Šių metų konkurso tema – „Augalų spalvos“. Žinoma, palangių auginimo tikslas – ne tik estetinis, bet ir pažintinis, mokslinis.
     Prieš įkurdamos žaliąją palangę, mokinės domėjosi augalais: susipažino su pagrindinėmis augalo dalimis, sužinojo svarbiausias augalų dygimo ir augimo sąlygas, tyrinėjo augalų spalvinę įvairovę, mokėsi derinti įvairiaspalvius augalus vidaus erdvėse, sukurti augalų kompozicijas mokyklos ir namų erdvėse.
     Šiais metais konkurse dalyvavo daugiau kaip 450 darbų, kuriuose rungėsi 7115 mokinių, o trisdešimt penkių kūrybiškiausių ir įdomiausių palangių kūrėjai gegužės 20 d. buvo apdovanoti VU botanikos sode. Tarp pakviestųjų į baigiamąją šventę buvo ir mūsų progimnazijos penktokės ir jų biologijos mokytoja. Renginio metu visus dalyvavius pasveikino Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus vedėjas Almantas Kulbis, kuris kartu su konkurso koordinatore Ingrida Kučiauskiene pakvietė ir toliau dalyvauti konkurse, siekti prasmingų, gražių rezultatų. Vilniaus universiteto botanikos sodo Komunikacijos ir paslaugų skyriaus vyr. specialistė Rasa Ryliškienė apibendrino darbus, pateikė naujų idėjų kitiems metams.
     Liepai ir Austėjai buvo įteiktas laureatų diplomas, mokytojai Neringai – padėka už mokinių parengimą, įkvėpimą ir paskatinančios dovanos.
     Šis projektas padėjo mokinėms suprasti augalų gyvenimą, jų ilgą kelią nuo gležno daigelio iki žydėjimo. Liepa ir Austėja sužinojo, kiek daug reikia meilės, rūpesčio ir globos augalui užauginti.
     Konkurso akimirkomis galite pasidžiaugti čia:
     Konkurso akimirkos

Tekstą parengė Neringa Jagėlienė