Įdomioji ekologija

     Š. m. kovo 17 d. mūsų progimnazijos mokiniai: Ugnius V., Rusnė K., Ieva B., Augustė B., Urtė A., Vaiva K., Deimantė B., Elinga D., Beatričė G. dalyvavo nuotolinėje aplinkosauginėje konferencijoje „Įdomioji ekologija”, kurią organizavo VšĮ ,,Žaliasis taškas“. Septintokus motyvavo biologijos/geografijos mokytoja Neringa Jagėlienė. Konferencijos tikslas – supažindinti mokinius su teisingu praktiniu aplinkosaugos principų taikymu kasdienybėje, paneigiant egzistuojančius mitus ir parodant, jog būti gamtai draugišku žmogumi yra nesudėtinga ir prasminga.
     Konferencijos metu lektoriai apžvelgė tvarios aplinkos ir atsakingo vartojimo bei atliekų tvarkymo temas. Mokiniai susipažino su Europos žaliojo kurso strategija, laukiančiais iššūkiais, galimybėmis, taip pat aktyviai įsitraukė ir išbandė savo jėgas viktorinoje ,,Žemės diena“. Ugniui V. pavyko laimėti prizinę vietą. Žaliojo taško atstovai mokiniui padovanojo gertuvę, belaides ausines ir penalą.
     O pats įdomiausias momentas buvo kūrybinėse dirbtuvėse. Mokiniai patys namų sąlygomis galėjo pasigaminti „vonios bombas“.
     Tai buvo puikus startas į prasidedančius Žemės dienos renginius.

Tekstą parengė Neringa Jagėlienė