Ekologiškumo virusas plinta Gabijos progimnazijoje

     Kilnių troškimų vedami Vilniaus Gabijos progimnazijos pagrindinės mokyklos mokiniai š. m. lapkričio 11 d. dalyvavo virtualiame respublikiniame aplinkosaugos konkurse „Ekologiškumo virusas plinta 2021“. Visos 5–6 klasių komandos ruošė namų darbus, t. y. prisistatymus ir kūrybinius darbus. Konkurso metu komandos atsakinėjo į šešių turų pačius įvairiausius klausimus: pradedant ekologija ir baigiant matematika. Buvo nemažai įtampos, tačiau jos nepabūgo ir 5 klasės komanda „EKOŽVAIGŽDUTĖS“, laimėjusi prizinę II vietą. Komandos nariai išsidalino ne tik padėkos raštus bet ir prizus: Power bank (nešiojami įkrovikliai). „EKOŽVAIGŽDUTĖS“ komandą ruošė ir konsultavo biologijos mokytoja Neringa Jagėlienė.
     6 klasių komandai „Žalieji vaikai“ pritrūko vos kelių taškų iki prizinės vietos. Komandą konsultavo biologijos mokytoja Agnija Vasiliauskienė.
     O 7–8 klasių mokiniai savo visą kūrybą ir žinias pademonstravo skaitydami pranešimus. 7 d klasės mokinės Ieva Bernatavičiūtė ir Rusnė Kniškaitė pristatė pranešimą „Mano aplinka“. Pranešime supažindino su taršos tyrimais Pašilaičių mikrorajone bei rekomendacijomis, kaip mažinti užterštumą. Mokinius rengė mokytojas Mindaugas Velmunskis.
     8 b klasės mokiniai Ignas Šeferis ir Nandas Čepulis nacionalinėje konferencijoje „Ekologiškumo virusas plinta 2021“ skaitė pranešimą „Visada geriausia pradėti nuo savęs“, kuriame pristatė savo atliktus bioindikatorių tyrimus aplink mokyklą esančiose gatvėse. Mokinius rengė mokytoja Virginija Kriaučiūnaitė.
     Dėkojame mokiniams ir mokytojams, nes toks konkursas ugdo socialiai atsakingą ir aplinkai neabejingą kartą.

Informaciją pateikė Neringa Jagėlienė