I vieta vaizdo klipų konkurse „Lietuvos vaikų balsas“

     Vasara prasideda gražia ir labai reikšminga švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Mūsų progimnazijos mokiniai, paskatinti socialinių pedagogių, dalyvavo Vilniaus Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo instituto kartu su partneriais organizuotame konkurse „Lietuvos vaikų balsas“. Tarptautinę vaikų gynimo dieną visi konkurso laureatai buvo pakviesti į Mykolo Romerio universitetą dalyvauti vaikų konferencijoje „Lietuvos vaikų balsas“, skirtoje Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti, primenant visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises bei taip kurti ir formuoti humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę.
     Konferencijoje vaikus sveikino švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, lygių galimybių integravimo skyriaus vedėjas Tomas Vytautas Raskevičius ir kiti žymūs žmonės. Mokiniai iš visos Lietuvos kampelių skaitė pranešimus, demonstravo piešinius ir vaizdo klipus, skirtus Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.
     Renginyje dalyvavo net 445 vaikai iš skirtingų Lietuvos miestų. Džiaugiamės, kad mūsų progimnazijos 7 c klasės mokinės Eivilės ir 8 e klasės mokinės Saulės sukurtas filmukas vaizdo klipų konkurse laimėjo I vietą. Mokinėms pasirengti padėjo socialinės pedagogės Jolita ir Karolina.
     Vaizdo klipą galite pamatyti čia:
     Vaizdo klipas

Tekstą parengė socialinė pedagogė Karolina